5 måder til at forhindre fedtet hår

5 måder til at forhindre fedtet hår

Er du en af dem der vasker dit hår hver dag, men stadig synes at det hurtigt bliver fedtet? Eller bliver dit hår generelt fedtet på rekordtid efter at være nyvasket? Der super irriterende når man gerne vil have lækkert hår hver dag! Læs vores 5 tips som kan hjælpe med at forhindre fedtet hår.

1. Du må ikke lege

Du må altså ikke lege for meget med dit hår. Måske tænker du ikke over det, mens du lader dine fingre glide gennem dine lokker, men det er et stort no no! Når du piller ved dit hår overfører du dine naturlige olier, håndcreme m.m. fra dine fingerspidser til dit hår.  Prøv at være opmærksom på om du i løbet af dagen har for vane at lege med dine lokker. Og det går heller ikke hvis du lader andre lege med dit hår, selvom det føles rart.

2. Jeg vasker og vasker

Du vasker dit hår for at vaske det fedtet væk –  ja. Men, det hjælper ikke at forhindre fedtet hår! Hvis du vasker dit hår dagligt, vasker du også din hovedbunds naturlige olier væk. Dermed producere den endnu mere for at kompensere. Det er en ond cirkel af fedtet hår! Hvis du høre til en af dem der vasker håret dagligt, så prøv at skære ned til  hver anden dag til tredje dag. I starten får du sikkert lyst til at løbe ind under bruseren, da din hovedbund lige skal justere mængden af olie den skal producere, men hæng i, dit hår vil takke dig i det lange løb.

3.  Hold igen med balsamen

Når du vasker så skal vaske dit hår – så hold lidt igen med balsamen. Hvis du døjer med fedtet hår, behøver du ikke at indhylle hele dit hår i balsam. Fokuser i stedet for på sidserne, for at undgå fedtet hovedbund. En anden vigtig ting er at bruge den rigtige shampoo og balsam din hårtype. Hvis du f.eks. har super tørt hår, har du brug for hårprodukter som giver en masse fugt, mens fedtet hår kommer til at fedte endnu mere. Husk også at sørge for at vaske al produktet ud af dit hår det er en anden synder, og super nem at undgå.

4. Passer det til mit hår?

Som med shampoo og balsam er det vigtigt at du vælger hårstyling produkter som er forenelige med din hårtype. Hvis du døjer med fedtet hår, så undgå tunge hårolier og glansspray da disse produkter passer bedre til tørt hår.

5. Detox

Måske er det tid til en detox! Hvis du bruger mange styling produkter, kan det forårsage at hovedbunden bliver tilstoppet. Hvis du er tør shampoo afhængig (som mange med fedtet hår er) kan det være en god idé at give lokkerne en detox. Du kan nemt gøre dette ved hjælp af en clarifying shampoo 2-4 gange om måneden, eller ved at bruge et produkt, der er designet til at eksfoliere hovedbunden. Spørg din frisør til råds om at detoxe dit hår og hovedbund.

1Kommentar
  • […] Vi kender godt til det. Uanset hvor ofte man vasker håret føles det fortsat tungt og fedtet. Det kan skyldes, at det har ophobet dig en masse rester fra de hårprodukter du bruger til dagligt. Når der sidder rester fra dine hårprodukter kan det tynge håret og få det til at se fladt og fedtet ud, selvom det er helt nyvasket. For at blive fri fra problemerne skal du give dit hår en detox. Det kan du enten gøre ved at bruge en rensende shampoo, som er beregnet til at fjerne alle rester af hårprodukter fra håret. Få en vejledning hos din frisør til den shampoo der kan detoxe netop din hårtype. Læs også vores indlæg: 5 måder til at forhindre fedtet hår. […]

Post Kommentar