5 ting du kun forstår hvis du er brunette

5 ting du kun forstår hvis du er brunette

For nogle uger siden kunne du læse om Trudes “5 ting du kun forstår hvis du er blond“. I dag er det brunetternes tur! Jeg elsker at have mørkebrunt hår, og selvom jeg gennem tiderne har prøvet forskellige hårfarver, vender jeg altid tilbage til mine naturlige mørke lokker.  At værre brunette er altid classy og sofistikeret, men der er også nogle “struggles” som du kun forstår hvis du er brunette! Læs med og se om du kan genkende nogle af dem.

Hår over alt

Du efterlader små spor af hår over alt! Jeg ved godt at alle fælder, men når du er mørkhåret kan det ses meget tydeligt. Når jeg har redt mit hår igennem, er badeværelsesgulvet “pyntet” med mørkehår. Uden at jeg opdager det, lægger der lige pludselig mørke lange hår på bordet, sofaen, min kontorstol eller computer! Så det er frem med støvsugeren et par gange om ugen, for at sikre mig at jeg ikke efterlader spor over det hele.

De små grå

Selvom jeg er glad for min mørke manke, er der dog også en ulempe når man når en hvis alder. Nemlig de grå hår! De ses super tydeligt mod det mørkehår. Hvis du er lyshåret, lægger man ikke så meget mærke til de grå hår. Det er en anden sag når man er brunette – de nærmest blinker – hej her er jeg, og så stritter de ovenikøbet lidt ekstra mærkeligt. Suk…så er det at beslutte sig for om man skal farve håret, eller lade naturen gå sin gang. Jeg har ikke helt besluttet mig endnu. Hvad gør du?

Pastel or not

Nu hvor vi taler om hårfarve, så kan vi brunetter godt sukke langt efter alle de trendy pastelhårfarver, som vores lyshårede veninder tester. De kan nemt prøve en “farvebombe” i lyserød eller mintgrøn, som bare ser så flot ud! Mens den ikke synes eller i værste fald ser lidt “mudret” ud i vores mørke hår. Hvis vi så endelige springer ud i en affarvning, så ender vi ofte ud med en lidt for varm nuance og meget tørre spidser. Jeg har i hvert fald prøvet lidt af hvert! Dengang jeg troede jeg skulle have Beyoncé hår, som mere endte i en rødlig lysebrun, eller da jeg prøvede lyse striber, som blev meget gule!

Landingsbanen

Men når det endelig lykkedes at få farvet dit mørkebrune hår, i en lækker lysebrun nuance, så opstår der en ny “struggle” – nemlig landingsbanen. Eller det var i hvert fald det, en af mine veninder kærligt kaldte min udgroning. Og det ser meget markant ud. Hvis du er mørkhåret og har farvet dit hår lysere, kommer der efter ganske kort tid en meget tydelig overgang. Så det er med at få bestilt regelmæssige tider hos frisøren, så du ikke render rundt med en landingsbane.

Tørshampoo trouble

Jeg kan huske første gang jeg skulle prøve en tørshampoo, “så smart” nåede jeg at tænke inden jeg sprayede mit hår helt gråt! Hmm så gik man der og lignede Cruella de Vil resten af dagen – og ikke en med rent, normalt hår. Men det duftede i det mindste godt. Jeg behøver vel ikke at nævne hvad der sker, hvis man prøver babypudder tricket, som brunette vel? Heldigvis der der kommet nye tørshampoo’er til, som er designet til brunetter, så man undgår det grå look. Ellers er jeg blevet glad for at bruge Root Lift Spray på andendagshår. Spray lidt ved hårrødderne og føn det igennem med din aura, og volía du har opfrisket din frisure.

Ingen Kommentarer

Post Kommentar