5 ting du skal opleve på Azorerne

5 ting du skal opleve på Azorerne

Tag på hvalsafari, svøm med delfiner, gå på vulkaner og spis solmoden ananas. Azorerne danner rammerne om tropiske oplevelser, eventyrlige ø-hop og et utal af muligheder. Uanset om du er til vilde oplevelser eller hellere vil slappe af på stranden, så er der noget for en hver smag.

Jeg må indrømme at jeg ikke vidste så meget om Azorerne inden vi lancerede vores nyeste Azores Collection. Men nu hvor jeg har researchet en masse om det, må jeg indrømme at jeg drømmer om at tage af sted til sommer! Wauw det lyder fantastisk :D. Hvis du endnu ikke har deltaget i vores konkurrence om et rejsegavekort på 15.000,- til f.eks. Azorerne så kan du gøre det her. Læs med når vi giver dig tips til 5 ting, du skal opleve hvis du er den heldige der vinder rejsen!

1. Vulkaner

Azorerne er en unik lille ø-gruppe midt ude i det atlantiske ocean. Den består af i alt ni små øer, ca. 1.500 km fra Lissabon. Alle øerne er af vulkansk oprindelse. Øernes højeste punkt, vulkanen Montanha do Pico  er 2.351 m. høj, og er samtidig Portugals højeste bjerg. Du kan gå på spændende vandreture i det smukke landskab. På øen Terceira, finder man blandt andet Algar do Carvão, som er det eneste sted i verden, hvor man kan gå ind i en vulkan!

2. Delfiner og hvaler

Med sin unikke placering midt i Atlanterhavet er Azorerne et af de ultimative steder at se hvaler og delfiner. Blandt andet blåhvaler, pukkelhvaler og minkhvaler. Der er størst chance for at se dem på hvalsafarier og delfin svømning fra de vestligste øer, Pico og Faial, hvor vanddybden er størst. En magisk oplevelse.

3. Te og Ananas

På øen São Miguel kan du smage velduftende te på de gamle teplantager fra 1883. Azorerne er et af de eneste europæiske lande, der dyrker te. Elsker du ananas? Så kan du også besøge en plantage, der dyrker en af øens andre mest kendte frugter: Ananas. Den søde frugt er en fast del af øernes gastronomi, som du kan opleve i mange forskellige variationer på de lokale restauranter.

4. Varme kilder

Den vulkanske undergrund gør, at der er et utal af varme kilder. I Furnas på hovedøen São Miguel finder man gejsere og Europas mest aktive termiske område med hele 22 forskellige kilder. I Ferraria kan man ved ebbe bade i Atlanterhavet i mellem 30 og 50 grader varmt vand opvarmet af de varme kilder.

5. Strande

Sejl ud til øen Ilheu da Vila Franca, her kan du svømme i en krystalklar lagune og du kan studere fisk og søstjerner. Eller tag på ’Ildstranden’ på Praia do Fogo. Stranden har fået sit navn, fordi lunt kildevand siver op fra havbunden og blander sig med Atlanterhavets bølger. Azorernes sydligste ø Santa Maria er hjemsted for nogle af øgruppens eneste hvide sandstrande. på stranden Praia Formosa kommer der en del surfere og sidst i august strømmer unge azorerer i tusindtal hertil for at danse til rock og indie på Azorernes mini-pendant til Roskilde Festivalen, Maré de Agosto.

Lyder det ikke godt? 🙂 Deltag i konkurrencen om rejsen her.

3 Kommentarer

Post Kommentar