7 sjove facts du måske ikke vidste om hår

7 sjove facts du måske ikke vidste om hår

Der findes mange sjove facts om håret, og der er nok helt sikkert flere du ikke har hørt om før. Ved du hvorfor nogle mennesker er blonde og andre rødhårede? Og vidste du at det ikke er noget problem at miste 50 hårstrå hver dag? Læs videre og få flere interessante facts om håret!

Håret kan vokse hurtigere i et varmt klima

Kulde hæmmer hårvæksten, mens varme stimulerer cirkulationen i kroppen, og hovedbunden. Det får håret til at vokse hurtigere. Men selvfølgelig ar diæt og gener også noget at sige. Lidt uheldigt at vi ikke bor i det varmeste klima, men heldigvis er det snart sommer!

Et vådt hårstrå kan strække sig op til 30% af sin normale længde

Er du nogensinde blevet skuffet,når du har klippet dit når mens det var vådt, og troede at det var længere? Du opdagede måske at håret blev lidt kortere når det blev tørret med føntørreren. Dette sker fordi vand strækker håret ud, så det bliver længere end det normalt er. Husk at håret også er mere skrøbeligt når det er vådt!

Sort er den mest almindelige hårfarve og rød er den mest sjældne

1% af verdens befolkning har naturligt rødt hår og på andenpladsen med 2% kommer blond hår. Det er flest mennesker med mørkt hår, og den mest almindelige hårfarve i verden er sort.

Håret består mest af keratin

Keratin er et elastisk protein, som er det samme protein vi finder i vores ydre hudlag og negle, og som faktisk også er i dyrehove, kløer og fjer. Gennemsnitligt befinder et hår sig på hovedbunden imellem 6 og 8 år før det falder af. Den individuelle levetid afhænger af genetiske faktorer.

Håret er det næsthurtigste voksende væv i kroppen

Som overskriften siger, så er håret det væv som næsthurtigst vokser i kroppen. Det eneste som sniger sig foran er benmarven.

Håret indeholder vigtig information som bruges i retsmedicinske bevis retssager

Strukturerne i kernen i et menneskehår kan fortælle om alt som nogensinde har været i blodomløbet. Forskere kan finde ud af hvad du har spist, drukket, og de kan se hvilket miljø du har levet i. Alt dette ud fra en enkelt lille hårstrå.

Det er normalt at miste omkring 50-100 hårstrå hver dag

Det er faktisk normalt at miste mange hårstrå hver dag, det er naturens gang. I gennemsnit mister vi lige omkring 100 hårstrå dagligt. I perioder kan du faktisk miste flere. Så ikke freak ud når der er lidt hårstrå som falder af. 😉

Ingen Kommentarer

Post Kommentar