7 ting du måske gør, som ødelægger dit hår

7 ting du måske gør, som ødelægger dit hår

Et sundt og flot hår gør en stor forskel for dit udseende. Fra at ramme dit ansigt ind, til at fremhæve dine bedste træk, har flotte lokker muligheden for at fuldende dit look. Man skal heller ikke glemme, hvad et flot hår gør for din selvtillid! Vil du fortsætte med at have lækkert hår? Så læs med og se om du mon gør nogle af de 7 ting,  som kan ødelægge dit hår.

Springer de regelmæssige ture over hos frisøren

Mange springer de regelmæssige ture over hos frisøren, mange fordi de ønsker at beholde længden på håret. Men dette kan gøre mere end skade på håret! Ofte ender du med at skulle have klippet mere af længderne, end blot spidserne. Hvis du ikke klipper håret jævnligt, kan de spaltede spidser nemlig risikere at spalte endnu mere af håret. Frisøren er derfor nødt til at klippe mere af ved næste salonbesøg, for at få håret sundt og frit for spaltede spidser. Det anbefales at få klippet håret hver 2-3 måned, for at holde det sundt i længderne. Indimellem dine frisørbesøg, kan du med fordel bruge Advanced Split End Therapy, som samler spaltede spidser og giver et mere sundt og glansfuldt hår.

Bruger for meget balsam

Vi elsker følelsen af håret efter det har fået en omgang balsam, men vi behøver ikke at bruge en hel håndfuld af den grund. Hvis du bruger for meget balsam i håret, vil det bare gøre håret tungere og hurtigere fedtet. Balsam skal kun påføres i længderne og ikke hele vejen op til hovedbunden. Som de fleste shampoo’er, indeholder balsam ofte sulfater. Sulfater er vaskemidler og skummidler, som findes i de fleste skylleprodukter som bl.a. shampoo og produkter til at rense huden. Dette kan slide på håret, derfor er det en god idé at skifte balsamen ud med en hårkur 1-2 om ugen, afhængigt af hvor meget dit hår har brug for det. Dette vil tilføre håret proteiner og næringsstoffer.

Forkerte hårextensions

Et langt, fyldigt og luksuriøst hår vil få enhver til at føle sig ekstra glamourøs. Med hjælp fra hårextensions, kan man hjælpe sit hår med mere volumen og længde. Men man skal være lidt forsigtig, for selvom det ser godt ud, kan den forkerte type extensions gøre skade på dit hår. Hvis du ikke har den rigtige type extensions, eller ikke får dem sat i hos en professionel som ved hvad der er bedst for dig og dit hår, kan du risikere at miste noget af håret. Der findes flere varianter af extensions, og nogle er mere skånsomme end andre. Lav lidt research og find en frisør som er god til extensions, så I sammen kan finde den bedste løsning til dit hår.

Stramme opsætninger

Fletninger og hestehaler er ofte en god måde at spare tid om morgenen og stadig se stilet ud. Specielt på de dage, hvor håret ikke er så medgørligt. En hestehale som er for stram, kan faktisk gøre skade på hårrødderne. Så en høj, stram hestehale er nok ikke en frisure, som egner sig til hver dag. Prøv i stedet en lavere variant, som sidder længere nede ved nakken og ikke er så stram, som f.eks en elegant hestehale eller en messy hestehale. Det samme gælder fletninger. Prøv i stedet at have en lidt løsere fletning som er  mere skånsom ved hovedbunden. Husk at hårelastikker også kan være med til at slide på håret. Brug i stedet en gummielastik, som er bedre for håret.

Reder vådt hår med en forkert kam

Hvis du har fint hår som jeg, ved du hvor krævende det kan være at rede håret med en kam. Det kan gøre stor skade på håret, hvis du bruger en forkert type kam i vådt hår. Hvis du vil bruge en kam i vådt hår, er det bedst at bruge en med brede tænder. Den er meget mere skånsom mod dit dit hår. Vores Detangling Comb egner sig specielt godt til fugtigt hår, og den er også god til at fordele en hårkur i håret.

Forkert hårbørste

Der findes mange forskellige hårbørster, og det er der en grund til. Det er ikke sådan at en enkelt hårbørste passer til alle hårtyper. Men alle – uanset hårtype – har brug for en børste som behandler dit hår forsigtigt. Vores Oval Dressing Brush er utrolig nænsom og slider mindst muligt på håret end en almindelig hårbørste. Hvis du begynder med at rede spidserne og arbejder dig opad, vil dette være meget mere skånsomt for håret. Du kan læse mere om de forskellige hårbørster her.

Du dropper varmebeskyttelsen

Varmen fra en føntørrer, glattejern og krøllejern kan være skadelig for dit hår, hvis du dropper varmebeskyttelsen! Hvis du ikke bruger varmebeskyttelse i dit hår, inden du går i gang med styleren, kan du risikere at ende med tørt og skadet hår, som i værste tilfælde kan knække. Uanset om du bare skal krølle håret en lille smule, er det lige så vigtigt at varmebeskytte, som hvis du skulle krølle hele håret. Så husk varmebeskyttelsen, piger!

Ingen Kommentarer

Post Kommentar