Hvor meget hår er det normalt at tabe om dagen?

Hvor meget hår er det normalt at tabe om dagen?

Hvis du nogensinde har kigget ned på din hårbørste, efter at have redt håret, og tænkt om det er normalt at tabe så meget hår, så er du ikke den eneste! Vi taber alle sammen hårstrå i løbet af dagen, og det er faktisk ikke så få. Det er nemlig normalt at man taber op til 100 hårstrå om dagen, uden at der er noget galt med dit hår eller hovedbund. Der er dog også ting som kan gøre, at du taber flere hårstrå, og der er ting du kan gøre for at forhindre et større hårtab.

Stress

Stress er en af de største grunde til et større hårtab. Vi bliver alle sammen stressede en gang imellem, og at man i en periode taber lidt flere hårstrå end normalt, vil ikke gøre nogen skade. Du bør dog holde øje med, om det fortsætter, da der så kan være en anden grund til et øget hårtab. Hvis du begynder at tabe håret i plamager, eller der f.eks. sidder mange flere hår i børsten end normalt i en længere periode, er der god grund til at finde ud af, om det kan skyldes andre ting end kun stress.

Tør og irriteret hovedbund

For at have sundt hår hele året rundt, har hovedbunden brug for pleje – ligesom huden på resten af kroppen. Hvis du har en tør og irriteret hovedbund, har du langt større chance for at tabe flere hår. Opdager du, at du begynder at have lidt skæl i hovedbunden, er det en god idé, hurtigst muligt at tage en tur på apoteket eller hos din frisør og få købt en antiskæl shampoo. Der findes mange gode produkter at pleje hovedbunden med, så snak med din frisør om hvilke produkter din hovedbund ville have godt af.

Hav en sund og varieret kost

Håret får næring af de ting vi spiser, så det er altså vigtigt at få alle de rette vitaminer og proteiner, så håret kan vokse sig sundt og stærkt. Håret består mest af proteiner, det er derfor vigtigt at spise nok protein hver dag. Inkorporer evt. fisk, æg, kylling og bønner, som alle er proteinholdige fødevarer, i din kost, for at få kroppens proteinbehov dækket og give dit hår den rette næring.

Brug de rigtige børster

Det er også vigtigt at du bruger de rette børster til dit hår og at du ikke redder det mens det er vådt.  På den måde minimere du unødvendigt slid og risikoen for at håret knækker. Skællaget er nemlig mere åbent når håret er vådt, og det gør håret bliver mere elastisk. Det gør at der er større chance for at vi strækker hårstået og knækker det. Brug i stedet en kam, så som Detangling Comb, der med dens bredde tænder, er mere skånsom mod håret, og god til f.eks. at fordele en hårkur jævnt i håret. Til hverdag er det en god idé at bruge en børste med naturhår, vi kan anbefale vores Oval Dressing Brush. Den redder håret skånsomt og fordeler hårets naturlige olier, så det holder sig blankt og glansfuldt.

Ingen Kommentarer

Post Kommentar