Hvor ofte bør du vaske dit hår?

Hvor ofte bør du vaske dit hår?

Du er nok ikke den eneste, som spekulerer over lige netop det med hårvask. For hvor ofte skal håret egentlig vaskes, og hvor meget shampoo og balsam skal du bruge? Begge dele kommer an på din hårtype, livsstil og ikke mindst hvor meget du styler det. Så hvor ofte bør du vaske dit hår, og er der virkelig forskel på de forskellige shampoo’er? Læs med når kigger nærmere på det.

1. Det første du skal gøre, er at finde hårprodukter som passer til dit hår. Tykt, fint, skadet og farvet hår, har alle brug for forskellig pleje. F.eks. indeholder shampoo til tørt hår typisk ingredienser som kan tynge fint hår, og få det til at se fladt ud. Omvendt kan shampoo til olieret hår, være dårligt for skadet eller farvet hår. Det samme gælder dine styling produkter. Vores Straight & Tame Cream er god til at tæmme kruset og krøllet hår, imens Total Volume Foam er god til dig med fint hår, og som ønsker mere volumen. Hvis du er i tvivl om, hvilke produkter du skal vælge, vil din frisør garanteret gerne hjælpe dig.

2. Hvorfor bliver dit hår egentlig fedtet? Håret bliver fedtet af samme grund som ansigtet bliver det. Kirtler i huden producerer en olieagtig substans, kaldet talg eller sebum. En naturlig process, som sørger for, at dit hår ikke tørrer ud og knækker. Men nogle gange kan der opstå en ubalance. Hvis du f.eks. vasker håret hele tiden, begynder kirtlerne at producere mere olie, og det bliver en ond cirkel, hvor du begynder at vaske håret mere og mere. Hvis dit hår bliver for fedtet, kan du i stedet bruge en tørshampoo mellem hårvaskene.

3. Din hårtype og hårstruktur har også meget at sige. Hvis du har en normal hudtype, som hverken er meget fedtet eller tør, bør du vaske håret 1-2 gange om ugen. Har du en mere fedtet hudtype, skal du vaske det oftere, f.eks. hver 2-3 dag. Har du krøllet eller kruset hår, behøver du sikkert ikke at vaske det så ofte, som dem med helt glat hår. Siden krøller har en anden struktur, som gør at olien fra hovedbunden transporteres langsommere ud til spidserne. Noget som kan være grunden til at du får fedtet hår er, hvis du bruger balsam i hele håret, og ved hovedbunden. Balsam skal kun påføres i længderne. En god tommelfingerregel er, at påføre balsam fra ørene og ned.

4. Bruger du mange styling produkter eller træner meget, skal man vaske håret lidt oftere. Det er vigtigt at hovedbunden holdes sund og ren fra styling produkter. Det anbefales at vaske håret 2-3 gange om ugen, og en af dagene bruge en detox eller dybderensende shampoo. På den måde får du renset håret og hovedbunden for overskyndende produkt. En svedig hovedbund efter dagens træning, kan hurtigt komme til at lugte, hvis den ikke bliver vasket. Træner du meget, kan det være hårdt mod hovedbunden med en stærk shampoo. Brug eventuelt en mild babyshampoo, for at skåne dit hår og hovedbund.

1Kommentar
  • […] hårets naturlige olier. Brug i stedet en tørshampoo i nødstilfælde. Du kan læse mere her, om hvorfor håret bliver fedtet og hvor ofte du faktisk bør vaske […]

Post Kommentar