#NotDefined – Når håret kommer igen

#NotDefined – Når håret kommer igen

Electric Pink limited edition støtter vi kampen mod brystkræft og donerer €10 til Støt Brysterne for hver solgte styler og føntørrer. Samt 1€ for hver solgte Electric Pink hårelastikker. Den kommende tid sætter vi fokus på kvinder der har overlevet brystkræft. I dag kan du møde Sue, som fortæller hvordan det er når håret vokser ud på ny efter kemoterapi.

Sue Stannard, 63 år fra Grantham

Sue blev diagnosticeret i januar 2011 med en aggressiv form for brystkræft. To uger efter sin første kemoterapi behandling, kollapsede hendes immunforsvar, og hun tilbragte en uge på hospitalet på antibiotika. I løbet af de næste par år gennemgik Sue flere operationer, først at behandle hendes brystkræft og derefter genopbygning. Hun er nu på medicinsk behandling for at reducere risikoen for at kræften vender tilbage, og skal være på medicinen i mindst ti år. Medicinen er med til at beskytte og styrke hendes knogler på grund af risikoen for osteoporose. Et af bestanddelene i medicinen, er med til at blokere østrogen som derfor har en indvirkning på hudens ældning og udseende.

Sue fortæller: “Jeg har altid gjort mig pæn, også når jeg skulle til kemoterapi og andre hospitaler aftaler – det var vigtigt for min selvtillid. Jeg ønskede ikke at blive set som blot en anden kræftpatient.  Det hårdeste var da mit hår voksede ud efter kemo. Jeg havde haft meget få grå hår før behandlingen, men mit hår voksede tilbage helt gråt – som jeg har siden lært sker for mange kvinder i denne situation. Det er også normalt at håret bliver en smule grovere og krøllet. Månederne efter da mit hår voksede sig lidt længere, begyndte det at ligne en blanding mellem en tidsel og en toiletbørste! Her et par år efter lære jeg stadig at håndtere og passe på min “nye” hår, og det er vigtigt for mig. Jeg håber virkelig at denne tutorial hjælper andre i samme situation.”

Ingen Kommentarer

Post Kommentar